טריגר פינגר – דלקת היצרות תעלת הגיד המכופף של האצבע

תפסיקו לסבול!!
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם האפשרי!


טריגר פינגר - דלקת היצרות תעלת הגיד המכופף של האצבעטריגר פינגר, או בשמה בעברית "אצבע הדק", היא בעיה לא פשוטה, המצריכה מענה טיפולי מיוחד, ובמקרים רבים – ניתוח. התופעה באה לידי ביטוי באצבע או באגודל מכופפת כלפי פנימה בשל גיד תקוע

כל ניסיון להזיז את האצבע מלווה בכאב, בכמעין נקישה ופעמים רבות איננו אפשרי כלל. האצבע "תקועה" במקומה לרוב והדבר מגביל את התנועה וגם את ההתנהלות כולה. ישנם מצבים בהם הדבר משותף לכמה אצבעות בו זמנית ולא רק לאצבע אחת.

מהי טריגר פינגר

טריגר פינגר הינו תופעה מוכרת מאד כיום, ובמיוחד לאלה, העובדים שעות מול המחשב ומשתמשים במקלדת לא מעט. מדובר בהיצרות דלקתית בתעלת הגיד, מה שמוביל לכאבים מקומיים, לנוקשות, להשמעת נקישה בעת הזזת האצבע ולהיווצרות גבשושית קטנה ("נודולה") בבסיסה של האצבע הפגועה. המראה של כף היד במקרה כזה כולל אצבע כפופה פנימה, שנדמה שתקועה במקומה. לא ניתן להזיז אותה חזרה למקומה, ובמדיה וכן הדבר מלווה בכאבים עצומים.

הטריגר פינגר מתפתחת בשל תהליך דלקתי, המוביל לנפיחות מקומית ולעיבוי הגיד או תעלת הגיד. העיבוי והנפיחות מונעים מהגיד את יכולתו להחליק בקלות ישירות דרך התעלה, מה שגורם למראה של אצבע תקועה. מצב זה מוביל לקושי רב בכיפוף האצבע או בכיפופה של האגודל הפגועה. במידה והגיס נתפס בפתחה של התעלה, יישורה האצבע מלווה בנקישה כואבת, המזכירה בקולה את הקליק שאותו אנו שומעים בעת הלחיצה על ההדק (ומכאן שמה של התופעה).

דלקת זו שכיחה יותר אצל נשים, לעומת גברים, היא שכיחה יותר באנשים מעל לגיל 40 וגם אצל אלה, הלוקים בבעיות רפואיות שונות. נשים, הנוטות לחזור על פעולה מסוימת עם האצבע או עם האגודל שוב ושוב (כמו, למשל, גזירה במספריים), סביר שתפתחנה את התופעה יותר מנשים שאינן עושות זאת. אנשים הסובלים ממחלות כרוניות שונות ובעיקר מסוכרת, סיכויים לפתח את הדלקת גבוה יותר מאלה שאינם חולים במחלות אלו.

הטיפול בטריגר פינגר באמצעות גלי הלם

בשליש מהמקרים התופעה צפויה לחלוף מעצמה וגם ללא קבלת טיפול. אולם מרבית הסובלים ממנה יזדקקו למענה טיפולי מתאים, שיעזור בריפוי הדלקת ויאפשר חזרה לשגרה. ניתוח, המתמקד במעטפת הגיד הפגועה, הוא טיפול נפוץ מאד, אך כזה הכרוך בהחלמה ממושכת של מספר שבועות.

הזרקת קורטיזון אל המקום הפגוע יכולה להקל על הנפיחות וגם על הדלקת אולם במצבים מסוימים לא תמיד עוזרת. מנוחה או קיבוע המקום הם סוג נוסף של טיפול וגם כך גם תרופות אנטי דלקתיות. אפשרות אחרת היא טיפול בגלי הלם, הנחשבת לאחד הטיפולים היעילים ביותר כיום במקרים של טריגר פינגר.

הטיפול בגלי הלם, שמתאים גם כמענה טיפולי לבעיות אורטופדיות אחרות, עוזר בפירוק ההסתיידויות הבלתי רצויות וההידבקויות במקום, גורם להרחבת כלי הדם ולהמרצת מחזור הדם בחלק הפגוע. כך מגיע אל האזור חמצן רב העוזר בריפוי התהליך הדלקתי המקומי.

חשוב לדעת

הטיפול בגלי הלם במקרים של טריגר פינגר איננו מלווה בתופעות כלשהן או בסכנות, שצריך לקחת בחשבון. שלא כמו ניתוח, הוא איננו פולשני וגם לא כרוך בהחלמה ממושכת. הטיפול הוא קצר יחסית, נמשך כ – 20 דקות בלבד, ובדרך כרוך במספר מפגשים, בין 5 ל – 10 בהתאם למידת חומרת הבעיה.סימן קריאה

במסגרת בחינת אפשרויות הטיפול, מומלץ לקחת בחשבון גם אפשרות לטיפול בגלי הלם ובמקרים מסוימים בשילוב עם טיפולים אחרים משלימים לקבלת מענה מקיף ולצורך השגת התוצאות הטובות ביותר. בכל מקרה, מומלץ לפנות למומחים בתחום, בעלי ניסיון בטיפול בגלי הלם במקרים של טריגר פינגר.

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם האפשרי!
פיזיותרפיה וטיפול בגלי הלם – רמי גאון

פיזיותרפיה וטיפול בגלי הלם – רמי גאון

מטפל ופיזותרפיסט ותיק בתחומו עם מעל 15 שנה, בהם הוא טיפל במאות מטופלים עם בעיות שונות ומאתגרות. בוגר לימודי תואר ראשון ושני בפיזיותרפיה ומאז אני עושה כל שביכולתי לתת את הטיפול הטוב ביותר למטופלי.

חייגו עכשיו